Sabtu, Januari 19, 2013

UUM>Shahab>Butterworth>Penang

1/19/2013 0 Comments
Assalamualaikum



Jari-jemari Murni ni gatal nak update blog...hehe nak buat macam mana blogging is my new hobby ok =) Starting from today kehidupanqu sbg student U tuk sem 3 dah berakhir & wait for sem 4 plak, cuti dulu slama sbulan...rasa macam lama sangat la pulak. petang tadi mlangkah keluar dar ipintu gerbang UUM. 

Apa yg murni nak citer, tgh hari dlm jam12 lebih bersiap-siap nak balik Penang, rumah abg. Sebelum turun p bus stand sempat lagi mata ni tengok depan, kiri, kanan bilik...ermm tiada sudah org, tinggal Murni sorang-sorang..huhu Sampai kat bus stand, duduk di hujung skali.. then ada sorang pacik kete sapu ni tegur Murni, gtau bas bru jer jalan...Murni pun jawablah ohh ya ke pa cik, tapi dalam hati lamanya lagi Murni kena tunggu...hehe kalau tak silap start dr jam 1 lbh dah terpacak kat bus stand Muamalat,  Murni pun tak tahulah pulak kalau hari Jumaat ni bas akan lewat.mna dgn cuaca panasnya lagi, hujan sekejap...sabar jelah. Murni sorang jer yg tunggu kat bus stand, then after 1 hour datangla sorang Chinese girl, dia pun nak balik jugak tp kg dia kat Taiping, Perak...lega skit ada org teman

Bas sampi jam 3 petang, then kami pun naikla bas, ternampak jugak klibat kak Ros yg nak blik Penang (bru prasan) hehe, pa yg buatkan Murni geram, boleh plak driver bas pusing UUM ni sampi 2 kali...hati ni pun bkata-katala plak, "ishhh bila bas ni nak kluar dr UUM???" pusing punya pusing, bas ni keluar dr pintu grbang kol 3.30 p.m. ='(

Smpi jer kat Shahab, Murni beli tket ke Butterworth plak...erm naik bas lg..bosannnn duk dlm bas lama sangat, so decide nak tengok Running Man ep. 120..tengah duk melayan RM ni batry lappy dah semakin tenat.. tak boleh nak tgok RM so tidolah jawabnya...tido dlm bas td pun memang tak selesa coz kpala Murni asyik thantuk jer...sakit ooooo 

Sampi kat terminal bas Butterworth dalam jam 5 lebih  klu tak silap..then naik Feri g seberang plak...Murni suka sngt bila naik Feri ni coz bleh tengok laut...hehe dah sampi kat sberang, then mesej my brother suruh ambil Murni.  Sebelum abg Murni sampai sempat jugak Murni alas skit prut ni dengan kopok lekor, isi ketam plus nescafe latte...makanan yg tak berkhasiat hehe. Makanan ni Murni tak boleh mkan sebenarnaya coz ada alegic dengan seafood tapidegil nak mkan jgak...hehe (bukan selalu). Habis jer mkan abg Murni dah dtg jemput.

Sampi di rumah abg, he told me that, tomorrow I must go to my uncle house in Puchong, malam ni nak cari tiket tuk Murni. Jalan jalan jalan & jalan lg.. abg tanya result macam mana, Murni pun jawablah result tak keluar lagi...then gitau abg fnal exam da 1 paper yg susah giler, tp apa2 pun Murni doa & tawakkal jer tuk paper ni..

ok, bye! tu je yang Murni nak share...terlebih penat sudah.

Khamis, Januari 17, 2013

Berakhir Sudah

1/17/2013 0 Comments
Assalamualaikum

hari ni g bjoging ngan my bez frenz Nisa & Najwa..
ni mybe aktvt last kmi tuk sem ni..
cedeyh la plak nak tgglkan deme bdua ni
(btul ke pktaan yg aq guna ni)...haha
x pe sem dpan kite jumpa lg erk =)

ermm joging ke? rasanyer x la kut..
jalan2x tgok hutan Sintok..haha
tmpat yg smpat kmi singgah smestnya kandang rusa..hehe


hehe rusa ni dtg kat aq la, bju cerah sgt kut :P
suka-suka =)


rusa ni bbaris nak makan =)
haha plik jer sekor rusa yg kat blkng ni tgok aq


akhirnya dpt gak pgang rusa...skit jerla =)


smpat g bposing kwan aq ni =)

pas kmi g kandang rusa, kmi g Taman Botani plak...
jauhnyer bjalan...pnat mybe coz x srpan g kut...haha



otw g Taman Botani..
smpt g amik gambar kat atas jln ni..hehe


kmi bertiga =)
dah x de org nak amik gmbar kmi btiga, 
so buat cam ni la org yg duk kat hjung skali yg kne pgng camera 
plus amik gmbar skali...hehe


peace =)


Litar Go-Kart..
awal sem dah drive bende ni...
rsa nak drive g tp ngan kwan2 aq yg len plak,
hari2 smngat nak drive ttibe plak org yg uruskan bende ni 
kata x leh men coz go-kart rosak..
ptg td g joging juz lalu jerla..huhu


Isnin, Januari 14, 2013

Kenangan Kami Berenam

1/14/2013 2 Comments
Kenangan Kami Berenam

Kenangan Kami Berenam | Assalamualaikum & hi readers. Hari ni Murni nak kongsi kisah lama bertarikh 23 Oktober 2012. Macam ni kisahnya, ada sorang member ni nama dia Syuk. Hari lahir dia dah nak dekat dah dan dia selalu jugaklah mention tarikh 25 bulan 10 tu hari apa dekat kawan-kawan Murni yang lain. Sah sah time ni hari lahir dia 😂

Kawan Murni yang lain (Nisa, Najwa, Ady, dan Fit) rancanglah nak buat kejutan untuk sambut hari lahir si Syuk ni. Surprise yang kami buat diawalkan memandangkan masa birthday Syuk ni jatuh pada masa cuti semester.

Usai kelas STID hari tu, Murni Nisa & Najwa pi lah belikan hadiah untuk si Syuk. Time ni susah jugaklah kami bertiga nak cari hadiah, tak tau sebenarnya nak belikan apa. At last kami bertiga buat keputusan belikan Syuk necktie.

Menjelang waktu malam pada tarikh 23/10 tu, kami bertiga lagi sekali menyibukkan diri pi cari kek. Nasib baik ada kek dijual di Cafe Muamalat, memang dah rezeki Syuk malam tu. Kami siap beli tepung sekali 😁 Time ni juga, Ady pi ambil kawan kami sorang lagi, Fit. Dia tinggal duk jauh sikit dari kami berlima, DPP BSN. Almaklumlah dah join PALAPES sah sah tercampak jauh. 

Kami plan untuk kenakan Syuk siap buat drama yang mana kaki kawan Murni cedera. Well plan kami nak kenakan Syuk memang jadilah, mana taknya kemain dia tergesa-gesa turun dari bilik. Habis weyhhh kotor baju main tepung.

Kenangan Yang Tercipta Sepanjang Semester 3

Kenangan Kami Berenam
Kenangan Kami Berenam

Kenangan Kami Berenam

Kenangan Kami Berenam


Persahabatan itu ibarat sekotak crayon, 
masing-masing punya warna yang berbeza,
tapi cuba cantumkan,
mereka akan membuat sebuah pelangi yang indah 

Kawan Selamanya😂😂😂